Speldemonstraties

Belangrijk

De informatie hieronder heeft nog betrekking op Spel 2018. Vanaf september ontdek je hier gaandeweg wat Spel 2019 in petto voor je heeft.

Spel 2018 is voor en boven alles een plaats en een gelegenheid om gezelschapsspellen te leren spelen en (her)ontdekken. Spellenclubs, uitgevers, verdelers en spelauteurs nodigen je daarom graag uit aan hun speltafels. De spellen liggen voor je klaar en de vele vrijwilligers helpen je graag met de spelregels.

Hieronder vind je het overzicht van alle bevestigde standhouders en themapleinen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Kom dus regelmatig terug om te kijken welke namen er bij gekomen zijn! Een gedetailleerde lijst van welke spellen er precies gedemonstreerd zullen worden, vind je op BoardGameGeek

Uitgevers en distributeurs

Game Brewer

De Vlaamse uitgeverij Game Brewer demonstreert zijn nieuwste familie- en expertenspellen.

Asmodee

Asmodee Belgium, maakt deel uit van de Asmodee Group, verdeler van gezelschapsspellen, trading cards en speelgoed. Wij bieden de beste selectie games aan voor leuke, educatieve, sociale en vooral hilarische momenten met familie en vrienden.

999 Games

Een wereld van speelplezier is ons motto. Kom en geniet van demonstraties van onze nieuwste titels. Voor deze gelegenheid nemen wij ook extra grote versies van spellen mee. 999 Games: speel je mee ?!

Quined Games

Al onze nieuwe spellen van 2018 worden ook dit jaar weer op Spel gepresenteerd! We presenteren Raiatea, Carson City - Kaartspel en Counterfeiters. De twee laatstgenoemde spellen breiden de in 2015 opgerichte masterprint pocket lijn uit.

White Goblin Games

White Goblin Games groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde op de Nederlandstalige spellenmarkt. Met de rijkgevulde catalogus met spellen voor iedereen moet je er wel langs! Onze sympathieke demonstrateurs zetten je vlot op weg om te genieten van onze nieuwste spellen.

Jorta bvba

Vlieg de wereld rond met Passaportas en steun ondertussen Bednet en de Warmste Week. Plezier, elkaar een beetje plagen en een goed gevoel. Neem zelf ook even plaats in ons Passaportasvliegtuig en post een fotootje van jezelf met onze piloot... voor jezelf en voor Bednet.

Monkeyshine

We started of as 'Deer Lord Games', named after our firstborn son the party card game that started all of this, but that name no longer cuts it because we have new party games in the pipeline. We love games that are creative, dynamic, straight-forward and good-looking ;)

Jumping Turtle Games

Jumping Turtle Games is een jonge Belgische onderneming die zich toelegt op de productie van gezelschapspellen voor jong en oud. Ontdek de nieuwste spellen van Jumping Turtle Games op Spel 2018!

Keep Exploring Games

Keep Exploring Games brengt dit jaar 4 nieuwe titels uit. Tour Operator wordt nieuw uitgegeven en Tikal, Mexica en Cuzco komen in een speciale editie met 3D tempels!

Portal Games

Enkele van onze bekendste spellen zijn Robinson Crusoe, Cry Havoc, Imperial Settlers en Neuroshima HEX! 3.0. Dit jaar brengen we Detective en Monolith Arena (onze SPIEL18 (Essen, DE) releases) mee om te demonstreren. Kom langs en beleef de verhalen in onze stand!

HOT Games

Ook dit jaar staat HOT op Spel met de wieler-klassieker: Flamme Rouge, het handel- en deckbuilding spel: Dale of Merchants. En gaan de spelers schatten verzamelen in Luxor.

Ravensburger

Ontdek... dat spelen verbindt! Het spellenhuis uit Ravensburg met de bekende blauwe driekhoek, helpt je graag op weg met een selectie van vrolijke kinderspellen, spellen voor het gezin en volwassenenspellen.

Black Box Adventures

Black Box Adventures is an indie tabletop games developer and publisher from the Netherlands.

Queen Games

De Duitse uitgever Queen Games is voor het vierde jaar op rij aanwezig op Spel. Onder het motto 'Connecting generations' demonstreert het Queen-team er ook dit jaar weer verschillende gezelschapsspellen voor gezinnen en kinderen.

Waterfall Games

Waterfall Games presenteert dit jaar de Vlaamse versie van Kwis 't!, een vragenspel met een twist. Je hoeft namelijk niet alle antwoorden goed te hebben om te kunnen winnen. Ook het tactische dobbelspel Spexxx is weer van de partij.

Geronimo Games

Geronimo Games is als verdeler actief op het vlak van het spel. We willen duurzame relaties opbouwen tussen de uitgevers van spelen en de handelswereld in de Benelux. Onze ploeg is tegenwoordig in contact met 350 verkooppunten en blijft voortdurend zoeken naar nieuwe partners.

Ferali

Ferali is meer dan zomaar een spel met schijven: het is één bord met 9 spelmogelijkheden voor groepen tot 8 spelers.

Intrafin Games

Graag stellen wij 2 nieuwe Intrafin Games spellen voor. Snel, leuk en grappig, de perfecte opwarmers voor een spellenavond! Verder demonstreren we Terraforming Mars met de nieuwe uitbreidingen voor de ervaren spelers of zonder voor nieuwkomers. Come have fun!

House of Monks

Met Cosmic Encounter bracht House of Monks vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis van deze gigantische klassieker een Nederlandstalige editie op de markt, die ook op Spel 2018 uiteraard niet mag ontbreken.

Paco Sako

Ontworpen als een expressie van vrede, vriendschap en samenwerking, is Paco Ŝako een bedachtzaam spel met een innovatieve en levendige speelwijze. Ontdek nieuwe strategieën, bijzondere openingen en interessante patronen.

NRP Games

In het hikingspel Rifugio ga je, met gepakte rugzak, in het berglandschap op zoek naar bloemen, dieren, watervallen, passen en bergtoppen. Wie de meeste plekken bezoekt en de eigen berghutten strategisch bouwt, wint het spel! Ontdek ook de Rivers & Rafts-variant en de Helicopter-uitbreiding.

Chronos

Jason St.Just komt opnieuw Lost in Time voorstellen. Reizen door de tijd voor 1 tot 4 tijdreizigers vanaf 10 jaar!

Boosterbox

Boosterbox is distributeur en uitgever van een breed assortiment kaart- en bordspellen, puzzels en educatieve materialen. Ook voeren we een grote collectie schaakborden en -stukken, dobbelstenen en experimenteerkits.

Uitleenstanden en themapleinen

FORUM-Federatie vzw

Honderden bord-, kaart- en dobbelspellen uit de collectie van FORUM-Federatie vzw staan ter beschikking aan de uitleenstand en kunnen er naar hartenlust uitgeprobeerd worden. Tweepersoons- en kinderspellen krijgen hun eigen themapleinen.

Vlaamse spellenprijs 'Gouden Ludo'

Ontdek het beste familie- en expertspel van het jaar volgens de Vlaamse spellenclubs en leer ook de andere genomineerde spellen uit de eindronde van de Vlaamse spellenprijs kennen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door FORUM-Federatie vzw.

Sprookjesbos

Ezeltje strek je, speltafeltje dek je! De leden van FORUM-Heist toveren hun themaplein om tot een waarachtig sprookjesbos boordevol elfen, trollen, draken, heksen, wolven, geitjes en heel veel bomen natuurlijk.

Uitgelegd in 7 minuten

Niet meer dan 7 minuten heb je nodig om de regels van de spellen op dit themaplein onder de knie te krijgen. Dat is althans de limiet die de leden en uitleggers van 't Spionneke uit Zwijndrecht zichzelf hebben opgelegd.

Ticket To Ride

De leden van FORUM-Merksem zetten ook dit jaar weer de spellen uit de Ticket To Ride-familie in de kijker. Wie deze moderne klassieker nog niet kent, kan er hier kennis mee komen maken. Wie al wel met de TTR-reeks vertrouwd is, kan de vele varianten komen ontdekken.

Tile Placement

Het legspel Carcassonne zag het levenslicht in hetzelfde jaar als Spel en heeft het genre weer helemaal hip gemaakt. FORUM-Ranst brengt de beste en origneelste tegel-leggers van de afgelopen twee decennia samen op het Tile Placement-terras.

Behendigheidsspellen

Snelle reflexen, een goede oog-handcoördinatie en een vaste hand. Dat is waar het om draait in onze verzameling van actie- en behendigheidsspellen. De leden van 't Spelhuis uit Wijnegem helpen je daarbij graag op weg.

Under Construction

Of het nu wegen, nederzettingen, kastelen of hele steden zijn. Op het themaplein van FORUM-Deurne is nagenoeg alles Under Construction. Trek dus snel je werkmanskleren en je veiligheidsschoenen aan en ga zelf aan de slag op deze speelse bouwwerf.

Fantasy/Sci-fi

Spellenclub Lommel neemt je op hun Fantasy & Sci-fi themapleinen mee naar verre planeten en vreemde werelden. Bereid je voor op ontmoetingen met ruimtevaarders, aliens, draken, tovenaars, goden en andere vreemde wezens. To the final frontier and beyond!

Familiespellen

Net als de vorige jaren maken de leden van De Bokkensprong op hun familieplein plaats voor een selectie van spellen die zowel jongelui als hun ouders met gelijke winstkansen en tonnen plezier aan de speltafel kluisteren.

Spellenclubs en fangemeenschappen

Bordspelmania

Maak kennis met de on-line gemeenschap van Bordspelmania en win leuke prijzen met de uitgeversrally die je de verschillende speldemonstraties op een andere manier laat ontdekken.

Speelotheek Foliant

Speelotheek Foliant is een beetje zoals een bibliotheek, maar dan met spelletjes en speelgoed in plaats van boeken. Kom speelgoed halen, speel goed en breng alles terug als je iets anders wil. Kom bij onze stand eens kijken wat we zoal hebben en probeer onze spelletjes gerust eens uit! Alleen op zaterdag!

Kempense Wolven

De Strategische Spellenclub Kempense Wolven zet zich in voor het spelen en het promoten van strategische spellen zoals Stratego, Qin, schaak en shogi. Onder de noemer Stratego Vlaanderen worden ook Stratego-tornooien ingericht. Alleen op zondag!

Antwerpse Go Club

Het Oosterse denkspel Go wordt in de hele wereld gespeeld en heeft alles in zich om een leven lang te boeien. De spelregels zijn eenvoudig, het spel doorgronden is dat zeker niet. De leden van Go Club Antwerpen loodsen je in elk geval graag en deskundig door je eerste partij.

Spelauteurs en prototypes

spelauteur

Mathias Rossie is inmiddels een vaste gast op het auteursplein. Dit jaar toont hij Dawn of the Bread, een dungeoncrawler voor de hele familie (v.a. 6 jaar). Er is iets misgelopen in Bakersville, slechts 4 sneetjes brood zijn onaangetast. Kan jij het overleven en ontdekken wat er mis ging?

spelauteur

Voorstelling van een nieuw strategisch denkspel Qwintwin: een tactisch legspel bestaande uit 25 spelstukken te spelen met 2 tot 4 spelers en een duurtijd van ongeveer 25 minuten.

spelauteur

Sam Meurs demonstreert het spel Wizards of Roygbiv. Het is een tactische deck builder die je tegen elkaar speelt: op je eentje, of in teams. Bouw je starter deck uit de 7 kleuren, en maak straffe combinaties om je tegenstanders uit te schakelen!

Frederic Moyersoen

Eén van onze bekendste spelauteurs, Frédéric Moyersoen, komt dit jaar op weer naar Spel en demonstreert er Saboteur: De Verloren Mijnen en enkele nieuwe spelconcepten uitproberen op de beurs.

spelauteur

Het team achter de nieuwe Belgische uitgever BatMouse laat je graag kennis maken met Queen's Kitchen, waarin de spelers het hoofd koel moeten houden in de hectische paleiskeuken waar ze een banket voor 50 tafels bereiden.

spelauteur

Pieter Guetens demonstreert met Hammered een spannend kaartspel voor 3 tot 8 spelers waarbij je de puntennagel van jezelf en de tegenstanders te gepasten tijde in een houtblok klopt. Raak niet van slag...of je wordt geklopt! Alleen op zaterdag!

spelauteur

Jef Rombouts demonstreert Schedeldicht, een uniek drankspel voor twee tot zes spelers. De combinatie van tactiek, bluf, geluk en een gezonde (?) dosis alcohol maken dit spel een feest voor (niet te) jong en oud! Alleen op zaterdag!

spelauteur

Benno Sassen demonstreert zijn (prototype)spel Geen Concessies!, waarin elke speler een spoorwegonderneming vertegenwoordigt die de Nederlandse markt wil veroveren. Sleep lucratieve contracten binnen via aanbestedingen en bouw een netwerk op dat daar zo goed mogelijk op aansluit. Alleen op zaterdag!

spelauteur

De broers Nathan en Batist vermeulen maken van de jonge start-up Bannan Games presenteren in de loop van november hun spel Valda, Race to the Gods op Kickstarter. Kom op Spel 2018 het prototype zelf uitproberen! Alleen op zaterdag!

spelauteur

Alexander Vanhulsel laat je kennis maken met Angry Gods, een snel en tactisch steekspel voor 2 spelers. Jij en je tegenstander krijgen te maken met de rancune van machtige natuurgoden. Beide overleven is geen optie, dus zorg ervoor dat je tegenstander als eerste ten onder gaat! Alleen op zaterdagnamiddag!

spelauteur

Jonas De Meulenaere debuteert op Spel 2018 met het prototype van Transplanet, een kat-en-muis spel in de ruimte waar je planten naar je planeet moet brengen. Alleen op zondag!

spelauteur

Thomas Snauwaert toont het ver gevorderde prototype van The Warp. Dit tactische area control spel is geschikt voor 2 tot 6 sciencefiction-fanaten en bevat 16 unieke, buitenaardse rassen. Alleen op zondag!

spelauteur

CollegeHard van Matyas Desager is een tactisch, geeky kaartspel met gestoorde professors, zombies, cat girls, wetenschap en veel sassy humor. Saboteer je medespelers met je excentrieke volgelingen en explosieve combo’s in de race om af te studeren van de CollegeHard. Alleen op zondag!