Speldemonstraties

Spel 2019 is voor en boven alles een plaats en een gelegenheid om gezelschapsspellen te leren spelen en (her)ontdekken. Spellenclubs, uitgevers, verdelers en spelauteurs nodigen je daarom graag uit aan hun speltafels. De spellen liggen voor je klaar en de vele vrijwilligers helpen je graag met de spelregels.

Hieronder vind je het overzicht van alle bevestigde standhouders en themapleinen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Kom dus regelmatig terug om te kijken welke namen er bij gekomen zijn! Een gedetailleerde lijst van welke spellen er precies gedemonstreerd zullen worden, vind je op BoardGameGeek

Uitgevers en distributeurs

Game Brewer

De Vlaamse uitgever Game Brewer zal verschillende van zijn spellen demonstreren en laten spelen, waaronder ook de nieuwe Fuji Koro en de Gùgōng: Pànjūn uitbreiding.

Asmodee

Kom bordspellen ontdekken of herontdekken, zowel moderne klassieke spellen als de laatste nieuwigheden zullen ter beschikking staan. Het Demo Team zal jullie met veel plezier speluitleg of advies geven.

999 Games

Onze stand staat vol met tafels waar je eenvoudig kunt aanschuiven om een spelletje uit te proberen. Ons team van ervaren demonstrateurs gidst u door de spelregels heen waarna u zelf naar hartenlust kunt spelen. Speel bij ons de nieuwste toppers zoals bijvoorbeeld Wingspan.

Quined Games

Quined Games heeft veel nieuwe releases dit jaar. Maar liefst 3 grote spellen, La Stanza, Terramara en Chicago1875. Deze zijn qua moeilijkheidsgraad zeer verschillend. Ook hebben wij iets nieuws voor jullie, Masterprint Mini: Sprawlopolis, Circle The Wagons en Stew. Komt dat zien!

Jumping Turtle Games

Ontdek onze spellen voor jong en oud. Van partygamer tot zware strateeg!

Geronimo Games

Geronimo Games is als verdeler actief op het vlak van het spel. We willen duurzame relaties opbouwen tussen de uitgevers van spelen en de handelswereld in de Benelux.

White Goblin Games

White Goblin Games groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde op de Nederlandstalige spellenmarkt. Met de rijkgevulde catalogus met spellen voor iedereen moet je er wel langs! Onze sympathieke demonstrateurs zetten je vlot op weg om te genieten van onze nieuwste spellen.

Keep Exploring Games

Keep Exploring Games bracht vorig jaar nog vier nieuwe titels mee naar Spel. Dit jaar komen er daar met Coleurs de Paris, The Mississippi Queen en de High Seas uitbreiding voor The Dutch East Indies weer drie nieuwe spellen bij.

Ravensburger

Ontdek... dat spelen verbindt! Het spellenhuis uit Ravensburg met de bekende blauwe driekhoek, helpt je graag op weg met een selectie van vrolijke kinderspellen, spellen voor het gezin en volwassenenspellen.

Bannan Games

Wij, Bannan Games, demonstreren ons nieuwste bordspel VALDA. Het is een strategisch bordspel met hoogwaardige componenten en prachtige artwork. De speler speelt een Viking leider die met de hulp van de goden grondstoffen beheert, krachtige acties doet en tempels bouwt.

Broken Mill Games

Demonstratie van Heroes of Tenefyr, een cooperatieve deck-building game.

Monkeyshine

We started of as 'Deer Lord Games', named after our firstborn son the party card game that started all of this, but that name no longer cuts it because we have new party games in the pipeline. We love games that are creative, dynamic, straight-forward and good-looking ;)

Tactic

Tactic is een van de grootste spellen producenten van Europa. Jaarlijks brengen wij nieuwe producten uit, welke wereldwijd, meerdere nominaties en awards binnenslepen. Door de perfecte combinatie tussen geluk en strategie, staan onze producten garant voor jaren speelplezier.

Hydra Games

Hydra Games Distribution is nieuwe verdeler voor de merken zoals: Jumping Turtle Games, Keep Exploring Games, Broken Mill, Black Box Adventures en andere kleinere spelers op de markt.

Cinnamon Games

Wij demonstreren ons Spel Oh Fox. Een deductie spel waarbij 1 speler het roofdier is die jaagt op de prooidier spelers. De prooidieren proberen zoveel mogelijk eten te verzamelen in het bos zonder hun identiteit weg te geven, een kort spel dat spannend is vanaf het begin.

Black Box Adventures

Black Box komt met het prototype van Adventures in Neverland naar Spel 2019. Op 2 februari 2020 komt dit nieuwe spel ook naar Kickstarter in 2-2-2020. De overige spellen van Black Box Adventures zijn tevens te koop.

Queen Games

De Duitse uitgever Queen Games is voor het vijfde jaar op rij aanwezig op Spel. Onder het motto 'Connecting generations' demonstreert het Queen-team er ook dit jaar weer verschillende gezelschapsspellen voor gezinnen en kinderen.

Themapleinen

FORUM-Federatie vzw

Honderden bord-, kaart- en dobbelspellen uit de collectie van FORUM-Federatie vzw staan ter beschikking aan de uitleenstand en kunnen er naar hartenlust uitgeprobeerd worden. Tweepersoons- en kinderspellen krijgen hun eigen themapleinen.

Vlaamse spellenprijs 'Gouden Ludo'

Ontdek het beste familie- en expertspel van het jaar volgens de Vlaamse spellenclubs en leer ook de andere genomineerde spellen uit de eindronde van de Vlaamse spellenprijs kennen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door FORUM-Federatie vzw.

Big in Japan

Tempels, torii, samuraï, sushi, geisha's, sumoworstelaars en monsters die hele steden in puin slaan... Op het Big in Japan-plein van The Blue Meeple uit Deurne maak je een speelse reis naar het land van de rijzende zon.

Time Zone

De leden van FORUM-Heist nodigen je uit voor een speelse expeditie naar hun Time Zone. In de spellen op dit themaplein speelt de factor tijd een bijzondere rol. Denk o.a. aan tijdreizen, time tracks en real-time spellen.

Rock-and-Write-plein

Volgens Julius Caesar was de teerling al geworpen, maar op het Roll & Write-plein van FORUM-Ranst wordt er lustig verder gedobbeld (en geschreven of getekend) met enkele oude en nieuwe favorieten uit het plots weer hippe genre.

Dice Power

Teerlingen lenen zich natuurlijk tot meer dan Roll-&-Write spellen alleen. Spellenclub Lommel toont je op hun Dice Power-plein verschillende spellen waarin dobbelstenen op een heel andere manier de hoofdrol spelen.

Oldies But Goodies

De laatste jaren zien we verschillende oudere spellen heruitgebracht worden. Voor de leden van FORUM-Merksem is dat voldoende reden om voor jou op zoek te gaan naar een aantal andere Goeie oude spellen die het (her)ontdekken waard zijn.

Uitgelegd in 7 minuten

Niet meer dan 7 minuten heb je nodig om de regels van de spellen op dit themaplein onder de knie te krijgen. Dat is althans de limiet die de leden en uitleggers van 't Spionneke uit Zwijndrecht zichzelf hebben opgelegd.

Behendigheidsspellen

Snelle reflexen, een goede oog-handcoördinatie en een vaste hand. Dat is waar het om draait in onze verzameling van actie- en behendigheidsspellen. De leden van 't Spelhuis uit Wijnegem helpen je daarbij graag op weg.

Beestig bij de Bokkensprong

Voor de leden van De Bokkensprong kan het er niet beestig genoeg aan toe gaan. Pret op de boerderij, boel in het bos, rumble in de jungle of apenkuren alom. Op dit themaplein vol beestige familiespellen kan het allemaal!

Spellenclubs en fangemeenschappen

Bordspelmania

Maak kennis met de on-line gemeenschap van Bordspelmania en win leuke prijzen met de uitgeversrally die je de verschillende speldemonstraties op een andere manier laat ontdekken.

Ringland

Wil jij je veilig en vlot naar Spel 2030 verplaatsen? Zie je 400 ha extra (speel)ruimte in Antwerpen ook wel zitten? Ontdek op de stand van Ringland al spelenderwijs hoe de burgerbeweging hiervoor wil zorgen door een volledige overkapping van de Antwerpse Ring.

Spelauteurs en prototypes

Galactic Era

Chartalea: Maak kennis met Galactic Era, een epische ruimteverkenning over de strijd tussen de Duisternis en het Licht.

Chartalea

Chartalea is een deck-building en dice-rolling dueling game. In dit spel nemen 2 spelers het tegen mekaar op als Goden uit de Griekse, Egyptische, Maya en Noorse mythologie.

Battle for Illon

Battle for Illon biedt een nieuwe kijk op tactische kaartspellen, waarin de strijd tussen magische elementen centraal staat. Door het inzetten van gebiedsgebonden grondstoffen en middelen, gaan 2-4 spelers met elkaar de strijd op het spelbord aan.

Weeping Wallet Games

Weeping Wallet Games stelt voor: Galaxy Grab. Laat zien dat je een waardige Sterrenkeizer bent! Ga slim om met je grondstoffen, bouw een vloot, verover planeten, en verdedig je imperium tegen je vijanden. Galaxy Grab is een tactisch kaartspel voor 2-4 spelers met veel interactie.

Curse of the Deathwatcher

Doorlopende demo’s van Curse of the Deathwatcher. In het spel moeten de spelers uit een legendarische kerker ontsnappen. Monster, valstrikken en de vloek van de Deathwatcher maakt dit bijna onmogelijk. Het lijkt dus best om medespelers aan hun lot over te laten om jezelf te redden. Of niet?

spelauteur

Holmes' Horror Hotel a social deduction cardgame with a push your luck mechanic. Use the Clue cards and your investigative skills to identify Holmes, while avoiding the traps he sets up for you . Or, play as Holmes and try to eliminate as many of those pesky employees as you can!

spelauteur

Angry Gods is een tactisch steekspel voor 2 spelers. De goden zijn woest en vallen jullie beide aan. Schuif verdedigingskaarten in je Grid, manipuleer welke god aanvalt, en verander de windrichting om ervoor te zorgen dat je tegenstander tenonder gaat!