Speldemonstraties

Belangrijk

De informatie hieronder heeft nog betrekking op Spel 2017. Vanaf september ontdek je hier gaandeweg wat Spel 2018 in petto voor je heeft.

Spel 2017 is voor en boven alles een plaats en een gelegenheid om gezelschapsspellen te leren spelen en (her)ontdekken. Spellenclubs, uitgevers, verdelers en spelauteurs nodigen je daarom graag uit aan hun speltafels. De spellen liggen voor je klaar en de vele vrijwilligers helpen je graag met de spelregels.

Hieronder vind je het overzicht van alle bevestigde standhouders en themapleinen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Kom dus regelmatig terug om te kijken welke namen er bij gekomen zijn! Een gedetailleerde lijst van welke spellen er precies gedemonstreerd zullen worden, vind je op BoardGameGeek

Aankondigingen

Kris Burm

Spelbedenker, kunstenaar, auteur en Antwerpenaar Kris Burm wordt dit jaar 60. Gipf, zijn meest invloedrijke creatie tot nu toe, blaast dit jaar 30 kaarsjes uit en met de nieuwe titel Lyngk is hij weer helemaal terug. Redenen genoeg om de rode loper uit te rollen voor onze eregast en zijn abstracte spellen.

TTR with Max

Maak kans op een reis voor twee personen aan boord van de legendarische Orient Express. Speel de speciale demoversie Ticket To Ride with Max op ons TTR-themaplein en ontvang een Golden Ticket waarmee je kan deelnemen aan de wedstrijd en een gratis pc-versie van het bordspel kunt ontgrendelen.

Uitgevers en distributeurs

Asmodee

Asmodee en Enigma stellen samen hun nieuwste spelen voor: Otys, Dice Forge, Azul, Okanagan, Secrets, Yamataï, Feelinks en enkele titels uit de Ticket To Ride-reeks.

999 Games

Een wereld van speelplezier is ons motto. Kom en geniet van demonstraties van onze nieuwste titels. Voor deze gelegenheid nemen wij ook extra grote versies van spellen mee. 999 Games speel je mee ?!

The Game Master

The Game Master serveert dit jaar (alfbetische volgorde) de volgende kwaliteitsspellen: De Alchemist, The Colossus, El Gaucho, Imperial 2030, De Koningsburcht, Mombasa, Navegador, De Ontembare Stad, Rhodes, Stier zoekt Bier, Story Makers en Tzolk'in.

Jorta bvba

'Passaportas' brengt je terug naar de jaren '50. Een vliegtuigreis was toen nog een uitzonderlijk avontuur. Je hebt de opdracht als reisagent om je klanten zo snel mogelijk ter bestemming te brengen. 'Passaportas' belooft spanning tot de laatste minuut spanning. Made in Belgium!

Quined Games

Quined Games staat voor kwaliteit en dat bewijzen ze ook dit jaar weer met twee prachtig geproduceerde titels, Agra en Halloween. Met veel plezier leggen de demoërs van Quined u deze titels uit.

White Goblin Games

Met een honderdtal producten in catalogus is White Goblin Games beslist geen kleine speler meer, met spellen voor kinderen, gezinnen en liefhebbers van het zwaardere werk! Op Spel 2017 helpen onze sympathieke demonstrateurs je weer op weg in onze prachtige nieuwe spellen.

Game Brewer

Een nieuwe Belgische spellenuitgeverij met ambitie! Kom kennis maken met het vernuftige spel Chimera Station (met aanpasbare werkers!) en het alom geprezen Pixie Queen. Of kom ontdekken welke spellen Game Brewer nog op stapel heeft staan...

Queen Games

De Duitse uitgever Queen Games is voor het derde jaar op rij aanwezig op Spel. Onder het motto 'Connecting generations' demonstreert het Queen-team er ook dit jaar weer verschillende gezelschapsspellen voor gezinnen en kinderen.

Ravensburger

Ontdek... dat spelen verbindt! Het spellenhuis uit Ravensburg met de bekende blauwe driekhoek, helpt je graag op weg met een selectie van vrolijke kinderspellen, spellen voor het gezin en volwassenenspellen.

HOT Games

H.O.T. Sports + Toys is de afkorting van Handels-Onderneming Telgenkamp. Wij zijn importeur en groothandel in sportartikelen, recreatieartikelen, spellen en speelgoed.

Portal Games

Bij Portal Games houden we van bordspellen die verhalen vertellen. De eerste mensen op Mars, overleven op een eiland? Het kan allemaal samen met je vrienden rond de tafel.

Geronimo Games

Geronimo Games is als verdeler actief op het vlak van het spel. We willen duurzame relaties opbouwen tussen de uitgevers van spelen en de handelswereld in de Benelux. Onze ploeg is tegenwoordig in contact met 150 verkooppunten en blijft voortdurend zoeken naar nieuwe partners.

Jumping Turtle Games

Jumping Turtle Games is een jonge Belgische onderneming die zich toelegt op de productie van gezelschapspellen voor jong en oud. Op Spel 2017 kan je je verwachten aan demonstraties van het modebewuste Cover Me en de nieuwste telg in onze baby-serie Baby Cruise

Goliath

Onze demonstratrices zullen drie tot vier van onze nieuwe spellen komen demonstreren. Voor alle leeftijden vanaf 5 jaar zal er wat te spelen zijn.

Waterfall Games

Waterfall Games presenteert Kwis 't!, een vragenspel met een twist. Je hoeft namelijk niet alle antwoorden goed te hebben om te kunnen winnen. Wij nemen ook ons bekende Spexxx mee, een tactisch dobbelspel voor de hele familie.

Geek Attitude Games

De Belgische uitgever Geek Attitude Games is terug met 'Not Alone' en de eerste uitbreiding 'Exploration', nu ook in Nederlandstalige editie. In dit spel neemt één speler het als 'the creature' op een verre planeet op tegen alle andere spelers.

Black Box Adventures

Black Box Adventures demonstreert 2 spellen. In Frutti di Mare: Veni, Vidi, Antipasti! vecht je als de Koning Krab met jouw leger zeevruchten voor de heerschappij van het bord spaghetti. In Revenge of the Dictators ga je naar huis zonder vrienden maar heers je wel over de wereld.

Sunny Games

Steeds meer mensen ontdekken dat ze liever met elkaar dan tegen elkaar willen spelen. Spellenuitgever Sunny Games (ook bekend als Zonnespel) heeft 16 samenwerkingsspellen voor verschillende leeftijden. Kom ze op Spel gerust uitproberen aan onze stand!

Chronos

Jason St.Just komt 'Lost in Time' voorstellen. Reizen door de tijd voor 1 tot 4 tijdreizigers vanaf 10 jaar!

Keep Exploring Games

Keep Exploring Games is een Nederlandse spellenuitgever geboren in 2016. Vorig jaar werd 'Scuba' reeds uitgebracht en dit najaar komt ook 'The Dutch East Indies' er aan.

Intrafin Games

Intrafin Games keert dit jaar terug naar Spel en nodigt je uit om 'Terraforming Mars' zelf uit te testen. Winnaar van de Deutsche Spielepreis 2017 en genomineerd voor tal van andere awards, waaronder ook in de expertcategorie van de Gouden Ludo 2017

Scrath the Itch/Comfortable Strange Publishing

21 Days, een succesvolle kickstarter, is een cooperatief dobbelspel voor 1 - 4 spelers. In dit spel proberen 4 personages het 21 dagen lang te overleven op volle zee; vechtend tegen haaien, een octopus en honger, terwijl ze ondertussen hun vlot bij elkaar proberen te houden.

Boosterbox

Boosterbox is distributeur en uitgever van een breed assortiment kaart- en bordspellen, puzzels en educatieve materialen. Ook voeren we een grote collectie schaakborden en -stukken, dobbelstenen en experimenteerkits.

Tactic

Tactic nodigt je uit om deel te nemen aan 'The Great Tour - Essen editie'. Mis 'm niet.

Spellenclubs en themapleinen

FORUM-Federatie vzw

Honderden bord-, kaart- en dobbelspellen uit de collectie van FORUM-Federatie vzw staan ter beschikking aan de uitleenstand en kunnen met de hulp van een spelcoach naar hartenlust uitgeprobeerd worden. Tweepersoons- en kinderspellen krijgen hun eigen themapleinen.

Vlaamse spellenprijs 'Gouden Ludo'

Ontdek het beste familie- en expertspel van het jaar volgens de Vlaamse spellenclubs en leer ook de andere genomineerde spellen uit de eindronde van de Vlaamse spellenprijs kennen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door FORUM-Federatie vzw.

imprESSENs

In oktober verzamelt de internationale spellenscène in het Duitse Essen voor 's werelds grootste spellenbeurs, waar honderden nieuwe titels voor het eerst getoond worden. Op het ImprESSENs-terras presenteren 't Spelhuis en Spelbunker je graag enkele van onze impressies uit Essen.

Cara´ben

Woeste zeeën, eilanden vol legendarische schatten en ouderwetse vechtpartijen tussen piratenbendes. Op het themaplein van de Caraïben beleef je het allemaal. De bemanning werd geronseld onder de leden van FORUM-Heist en Van Senet tot Catan uit Duffel.

Made in Belgium

Wie even genoeg heeft van de 'cult of the new' kan zijn spelershart ophalen op het Spiel des Jahres-plein. De leden van FORUM-Ranst leggen er verschillende klassiekers op de tafel die ooit bekroond zijn met deze Duitse spellenprijs.

Vikingen

De geschiedenis van de gevreesde Noormannen herleeft op het Vikingen-themaplein, samen met de vele mythen en legenden die dit volk van krijgers omgeven. De leden van 't Spionneke uit Zwijndrecht leiden de plunderingen in goede banen.

Fantasy/Sci-fi

Spellenclub Lommel neemt je op hun Fantasy & Sci-fi themapleinen mee naar verre planeten en vreemde werelden. Bereid je voor op ontmoetingen met ruimtevaarders, aliens, draken, tovenaars, elfen, goden en andere vreemde wezens. To the final frontier and beyond!

Familiespellen

Net als de vorige jaren maken de leden van De Bokkensprong op hun familieplein plaats voor een selectie van spellen die zowel jongelui als hun ouders met gelijke winstkansen en tonnen plezier aan de speltafel kluisteren.

Transport

De leden van FORUM-Merksem zetten dit jaar de spellen uit de Ticket To Ride-reeks en andere spellen rond het thema transport centraaal. Een leuke mix van racespellen, pick-up and delivery en logistieke uitdagingen.

Bordspelmania

Maak kennis met de on-line gemeenschap van Bordspelmania en win leuke prijzen met de uitgeversrallye die je de verschillende speldemonstraties op een andere manier laat ontdekken.

Spelauteurs en prototypes

spelauteur

Jef Rombouts demonstreert Schedeldicht, een uniek drankspel voor twee tot zes spelers. De combinatie van tactiek, bluf, geluk en een gezonde (?) dosis alcohol maken dit spel een feest voor (niet te) jong en oud! - Alleen op zaterdag

spelauteur

Jonathan Uva nodigt je uit om kennis te maken met 'Memes Against Humanity'. De Kickstarter-campagne om het spel te financieren wordt overigens tijdens het Spel-weekend afgetrapt.

spelauteur

Spelbedenker Mathias Rossie is al enkele jaren een vaste gast op Spel. Dit jaar neemt hij weer twee nieuwe creaties mee. In 'Crash Track' racen 3 tot 5 spelers met hun team (liefst zonder te crashen) tot de finish. In het kaartspel 'The king is DEAD' doen 3 tot 6 spelers een gooi naar het koningschap.

spelauteur

Jasen Lakic begon puur voor het plezier bordspellen te ontwikkelen, maar gaandeweg kreeg één van zijn ideeën voor een tactisch oorlogsspel meer vaste vorm. Vandaag is het prototype van Multiverse War klaar om uitgebreid getest te worden.

spelauteur

Jurgen Spreutels van Simployt Games stelt zijn nieuw demospel voor: 'Farmer Fun', een spel waar je moet bieden en de juiste dieren in de juiste wei krijgen. De speler die het beste vooruit kan kijken wint het spel! - Alleen op zondag

Dreamscape

Spelauteur David Ausloos zal zijn nieuwste ontwerp presenteren: 'Dreamscape', een Dream-building game dat rond mei 2018 zal uitgebracht worden door Sylex.

spelauteur

'CollegeHard' van Matyas Desager is een Engelstalig kaartspel boordevol eigenzinnige humor, tactiek en een flinke dosis geluk. Hoe meer mensen, hoe meer mogelijkheden, maar ook chaos en volop saboteren van elkaar, tot één speler afstudeert en de rest tenonder gaat! - Alleen op zaterdag