Locatie en bereikbaarheid

Spel 2016 vindt plaats bij Waagnatie Expo & Events , gelegen aan de Rijnkaai 150 in Antwerpen. Gebruik op uw navigatiesysteem enkel de straatnaam 'Rijnkaai'.

De Waagnatie bevindt zich in de karaktervolle noordelijke havenbuurt van Antwerpen. Dit is een stadsdeel in volle ontwikkeling. Actuele informatie over de verkeerssituatie in Antwerpen en rond de Waagnatie vind je op Slim naar Antwerpen .

Werfinfo

Op dit ogenblik zijn er werken aan de Noorderlaan, een deel van de Leien en de Londenbrug. Vooral die laatste werf heeft een grote impact op de bereikbaarheid van de Waagnatie.

Komende uit de richting Gent volgt u reeds vóór de Kennedytunnel Ring 1 in de richting van Rotterdam. Neem vervolgens afrit 7 (Sint-Anna/Linkeroever). Houd bij het einde van de snelweg rechts aan, door de Waaslandtunnel. Bij de lichten na de tunnel gaat u links de Italiëlei op. Sla bij de volgende lichten weer linksaf naar de Koeikensgracht. Volg deze straat tot op het einde en sla rechts af naar de Tavernierkaai en de Rijnkaai. De Waagnatie bevindt zich links.

Komende uit andere richtingen (Nederland via Ring 1 of Limburg en Brussel via Ring 2) neemt u afrit 1 (Merksem) en volgt u de borden 'Haven' of 'Kinepolis'. Rij aan het kruispunt bij Kinepolis rechtdoor, voorbij de bioscoop. De Groenendaallaan buigt hier naar links en gaat over in de Straatsburgbrug. Volg de weg tot voorbij het nieuwe havenhuis. Via de Siberiastraat, Mosselstraat en Sloepenweg bereikt u de Waagnatie aan uw rechterkant.

Parkeren kan op de betalende parking Rijnkaai of het gratis parkeerterrein aan de Sloepenweg (500m).

Met de auto

Plan hieronder uw route.

Parkeren

De Waagnatie beschikt beperkt over eigen parkeerplaatsen. Van zodra deze volzet zijn, bent u aangewezen op de aangrenzende (betalende!) parking Rijnkaai of alternatieve parkeergelegenheid in de buurt, zoals het gratis parkeerterrein aan de Sloepenweg.

Met openbaar vervoer

Tram 7 (Mortsel - Sint-Pietersvliet)

Afstappen aan eindhalte Sint-Pietersvliet. Wandel via de Sint-Paulusstraat en de Rijnkaai tot bij de Waagnatie (900 m). Dienstregeling op de website van De Lijn .

Bus 17 (UZA - Centraal Station - Rijnkaai)

Afstappen aan eindhalte Rijnkaai. Wandel via de Rijnkaai tot bij de Waagnatie (400 m). Dienstregeling op de website van De Lijn .

Met de trein

Station 'Antwerpen-Centraal'. Verlaat het station via uitgang 'Pelikaanstraat'. Verder met bus 17 zoals hierboven beschreven. Dienstregeling op de website van de NMBS .

Andere opties

Velo Antwerpen

Binnen Antwerpen kan je ook gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen . Het dichtsbijzijnde Velo-station bevindt zich in de Amsterdamstraat (300 m).

Hop-on/hop-off

De hop-on/hop-off bussen van Antwerp Diamond Bus en hopNstop Citytour brengen je tot vlak bij het Red Star Line museum, dat zich recht tegenover de Waagnatie bevindt.