Locatie en bereikbaarheid

Spel 2019 vindt plaats bij Waagnatie Expo & Events , gelegen aan de Rijnkaai 150 in Antwerpen. Gebruik op uw navigatiesysteem enkel de straatnaam Rijnkaai of het kruispunt Rijnkaai/Londenstraat.

Met de auto

Plan hieronder uw route.

Parkeren

De Waagnatie beschikt beperkt over eigen parkeerplaatsen. Van zodra deze volzet zijn, bent u aangewezen op de aangrenzende (betalende!) parking Rijnkaai of alternatieve parkeergelegenheid in de buurt. Wij raden aan om gebruik te maken van het gratis parkeerterrein aan de Sloepenweg (ca. 500m).

Lage-Emissie-Zone (LEZ)

LEZIn 2017 werd in de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone (LEZ) ingesteld. Bepaalde categorieën van vervuilende voertuigen mogen Antwerpen sindsdien niet meer inrijden. Kijk voor meer informatie op www.slimnaarantwerpen.be/lez .

Ook de Waagnatie ligt binnen de LEZ. Het gratis parkeerterrein aan de Sloepenweg (ca. 500m) is vanaf afrit 1 (Merksem) en via de Groenendaallaan / Straatsburgbrug / Siberiastraat wel te bereiken zonder de LEZ te doorkruisen.

Met openbaar vervoer

Tram 70 (P+R Luchtbal - Eilandje)

Afstappen aan halte Amsterdam. Wandel via de Amsterdamstraat en de Rijnkaai tot aan de Waagnatie (550 m). De ingang van de beurs bevindt zich aan de noordzijde van het gebouw. Dienstregeling op de website van De Lijn .

Tram 7 (Mortsel - Eilandje)

Afstappen aan eindhalte MAS. Wandel via de Sint-Laureiskaai en de Rijnkaai tot aan de Waagnatie (700 m). De ingang van de beurs bevindt zich aan de noordzijde van het gebouw. Dienstregeling op de website van De Lijn .

Bus 17 (UZA - Centraal Station - Noorderplaats)

Afstappen aan eindhalte Noorderplaats. Wandel via de Londenstraat, Amsterdamstraat en Rijnkaai tot bij de Waagnatie (1500 m). Dienstregeling op de website van De Lijn .

Met de trein

Station 'Antwerpen-Centraal'. Verlaat het station via uitgang 'Pelikaanstraat'. Verder met bus 17 zoals hierboven beschreven. Dienstregeling op de website van de NMBS .

Vanaf het station heeft u ook andere opties (met overstap) die u dichter bij de Waagnatie brengen. Overzicht op de website van De Lijn .

Met de fiets

Velo Antwerpen

Binnen Antwerpen kan je ook gebruik maken van de stadsfietsen van Velo Antwerpen . Het dichtstbijzijnde Velo-station bevindt zich in de Amsterdamstraat (500 m).