Inschrijvingen gesloten

De inschrijvingen voor Spel 2019 zijn op dit ogenblik gesloten. Alle beschikbare plaatsen werden toegekend. Dank voor uw begrip.
Indien u hierin interesse heeft om als standhouder aan een volgende editie van Spel deel te nemen, kunt u ons rechtstreeks contacteren zodat we u hierover ten gepaste tijde kunnen informeren.

Standhoudersinformatie

Een groot deel van het succes van Spel is te danken aan de gevarieerde mix van eigen activiteiten van FORUM-Federatie vzw en de speldemonstraties en animaties verzorgd door de verschillende standhouders. Als je overweegt om als standhouder aan Spel 2019 deel te nemen, kan je hier meer informatie over de deelnamevoorwaarden opvragen je effectief aanmelden als standhouder. We maken daarbij een onderscheid tussen commerciële en niet-commerciële partijen.

Commerciële deelname

Bedoeld zijn de fabrikanten, uitgevers en verdelers van gezelschapsspellen en de rechtstreeks daaraan gerelateerde producten. Voor exposanten in deze categorie voorziet de organisatie tegen betaling in tafels of ruimte voor speldemonstraties met mogelijkheid tot verkoop door Adriaensen Speciaalzaak onder consignatievoorwaarden.

Daarnaast is een formule voor promotionele deelname zonder verkoop. Deze formule is specifiek bedoeld voor crowdfunding projecten, spelgerelateerde media (zoals tijdschriften, videoproducties, enz.) en exposanten wiens product of dienst door de specifieke aard of kostprijs ervan onmogelijk tijdens het evenement zelf geleverd kan worden (zoals bv. aanbieders van op maat gemaakt spelmateriaal, themareizen, meubilair e.d.).

Omdat Spel een beursconcept met één enkele verkoopstand hanteert en er vanuit de vereniging een groot particulier tweedehands aanbod is, kunnen zuivere winkeliers of wederverkopers van gezelschapsspellen of aanverwante producten (nieuw of tweedehands) helaas niet als exposant deelnemen aan Spel.

Niet-commerciële deelname

Met niet-commerciële partijen bedoelen we clubs en (koepel)verenigingen die zich toeleggen op het spelen of promoten van gezelschapsspellen (algemeen of specifiek) evenals auteurs en illustratoren van gezelschapsspellen. Maar ook spelotheken, fan- en internetgemeenschappen of andere niet-commerciële partijen die op de Vlaamse spellenscène vertoeven, komen in aanmerking. Voor exposanten in deze categorie voorziet de organisatie onder bepaalde voorwaarden kosteloos in tafels of ruimte voor speldemonstraties, dit echter zonder mogelijkheid tot verkoop!

Nocturne

Alle standhouders zijn aan de vooravond van Spel 2019, samen met alle vrijwilligers en de Vlaamse spellenclubs, uitgenodigd op een speciale nocturne.

Op die avond vindt na een korte receptie de uitreiking van de Vlaamse spellenprijs Gouden Ludo plaats. Na de bekendmaking van de winnaars volgt voor alle genodigden een vrije, vriendschappelijke spelavond.